Dernæst besøges Peenemunde, hvor den tidligere raket-forsøgsstation er delvis velbevaret og delvis i ruiner. Se også museums U-båd og den nedstyrtede Lancaster bombemaskine. Derefter — via gratisfærge i Swinouszie i Polen — til de knapt så kendte forsøgsområder med resterne af V3-affyringsramperne. Den tidligere kontrol-bunker er indrettet som et lille museum.
KZ-lejr Stuthof blev ærbødigst besøgt på vej mod turens hovedmål, Ulveskansen — ikke så langt fra den russiske grænse — og på hjemturen forbi Seelower Höhe. Området, hvor et af de store, afsluttende slag fandt sted i kampen om Berlin, og hvor museet havde en interessant A/V-gennemgang af slaget.
Turens totale længde fra Nordsjælland via Rostock og retur erå ca. 2.400 km. og klares fint på en uge. Dagsetaperne har varierende længde på op til ca. 600 km. Ca. 90% af turen blev kørt på mindre til mellemstore landeveje. Turen kan køres på 7 dage.
Vores dage startede typisk kl. 10 formiddag med at udforske de forskellige seværdigheder, hvorefter vi kørte om eftermiddagen, og ankom til næste overnatningssted ved 17-19-tiden. Tre af overnatningerne var booket på forhånd, bl.a. på selve Ulveskansen, hvilket man ikke bør snydes sig selv for.
Priser på restaurantbesøg og overnatning er absolut i den rimelig ende. Dyrest var de egentlige turistområder ved Østersøkysten. Hvis der bookes i god tid, f.eks. gennem www.tourenfahrer-hotels.de/ kan der ofte indhentes lidt rabat på overnatning eller måltider.
Konklusion: Alt i alt en køremæssigt fin og spændende tur. De steder vi så, var tilrettelagt ud fra en særlig militærhistorisk vinkel, men der blev naturligvis også tid til at nyde de lokale kulinariske specialiter og den lokale bryg ;-)
Deltagere: Storbanditføreren, perbras, hondajens (og Klaus K. som ledsager et stykke af vejen ;-)
Comments