Subscribe to TourNews

  • 9 Users viewed this
  • 0
    Download GPS data (0 downloads)
  • Full map view
  • Plan in RidePlan
  • Reverse tour
  • Show distance and time
  • Show distances
  • Show the entire Tour on the map
  • Download PDF
  • Print actual view
  • Ride with friends
    Let us ride this tour on:
    Add some friends so you can share the tour with them
  • 0
    E-mail GPX file
    Please add some friends so you can send the GPX file of tour to them
    Send copy to me
  • Report
  • Embed
Scenic
Mountain
Seaside
Twisted
Straight
Duration:
2h 23 min
Distance:
60 mile
Rating:

Turen kan nemt tage lang tid

Vi skal starte og slutte omkring (Strandvejen 62) Ballen Havn og starter med at køre sydpå omkring Vestborg Fyr, videre mod vest hvor vi kører forbi Kolby Kås og derfra mod nord forbi Samsø Badehotel.

Sælvig Havn bliver besøgt og videre derfra gennem Lille Vorbjerg til Ballebjerg til Samsø Bryggeri og Samsø-Labyrinten, videre mod Issehoved. Herfra går turen videre forbi Danmarks ældste Stubmølle og Morgan-museet, hvorefter vi slutter i Ballen

Photos:
Videos:

Tour de Samsø 2023

Turen kan nemt tage lang tid

Vi skal starte og slutte omkring (Strandvejen 62) Ballen Havn og starter med at køre sydpå omkring Vestborg Fyr, videre mod vest hvor vi kører forbi Kolby Kås og derfra mod nord forbi Samsø Badehotel.

Sælvig Havn bliver besøgt og videre derfra gennem Lille Vorbjerg til Ballebjerg til Samsø Bryggeri og Samsø-Labyrinten, videre mod Issehoved. Herfra går turen videre forbi Danmarks ældste Stubmølle og Morgan-museet, hvorefter vi slutter i Ballen

Previous
Tour de Samsø 2023
Next
Pictures

Strandengen, 1, Samsø, Denmark

Vinkapellet Samsø

Vinkapellet er en lille uformel vinbar & butik på Brundby Hovedgade 24 på Samsø.
Her sælger jeg vine af egen import fra områder i Frankrig, Italien og Spanien. Alle af økologisk eller biodynamisk kvalitet. Det er vine, som jeg selv kan lide, og vine hvor jeg kan stå inde for dyrkningsmetoderne. Rene vine!
Er en del af Musikforeningen Insula som arrangerer koncerter i vinbaren og andre steder på Samsø – Se: https://www.facebook.com/insula.samsoe & https://www.instagram.com/insula_samsoe/ – Billetter på billetto.dk.
Alt angående gigs bedes sendt til insula8305@protonmail.com
Jeg glæder mig til at se jer!
De bedste hilsner
Regin

Brundby Stubmølle

Danmarks ældste Stubmølle - Fredet kulturarv

Brundbyvej, 14, Samsø, Denmark

The Morgan Garage

Morgan garagen er et lille og intimt bil- og oplevelsesmuseum på Samsø. Med Morgan biler fra 1923 til 2022 spænder vi vidt og bredt, hvor biler i 1:1 blander sig med pedalbiler og elektriske biler til børn og modelbiler i mange størrelser. Udover vores kære biler, byder museet på et væld af sjove og interssante ting og sager fra en svunden tid. Selve indretningen er unik og et forsøg på at skabe en stemning af engelsk industri og håndværk med et vist af noget andet....

Mindesten for Boing B17?

BOEING B 17 NEDSKUDT D. 9-10 1943
B17 42-37718 styrtede her ved Alstrup 8, 8305 Samsø og startede en kæde af begivenheder.
Denne mindesten blev rejst her i 1993 (siger lokale kilder) ved nedstyrtningsstedet.
Se et propelblad og øjenvidneberetning og se dele af flyet. Stedet i Google Maps.
Se interview med 2. pilot Miles C. McCormack og et
avisinterview med navigatør Carl A. Groosbeck, tekster og fotos fra Aage Snedker.
Propelblad, 31 kg, fra B17 42-37718 vist frem af Kristian Brandt Ladefoged, som var 9 år, da flyet styrtede ned. Hans søster og han hentede 2 af de 12 propelblade på en B 17. Han så flystyrtet.
Flyet kom fra sydøst under konstant beskydning fra 3 tyske jagerfly. Pludseligt stallede det og styrtede meget stejlt ned her hvor der blev et hul svarende til vingefanget lige foran et hus, der brød i brand. Jagerne dykkede ned og beskød flyet også efter styrtet. Det lykkedes at redde enken ud i sidste øjeblik, men der gik også ild i Alstrupgaard nord for nedstyrtningsstedet, så gården brændte ned.
Folk i området skyndte sig at redde interessante dele af flyet. En nabo udstillede et forvredet maskingevær og et propelblad ved sin gård, men da tyskerne korrekt opfattede det som en provokation, lod de via landbetjenten manden forstå, at han hellere måtte fjerne det! Se opsamlet ammunition.
Kristian Brandt Ladefoged har en kalender med en hilsen fra Miles C. McCormack, som også besøgte Jens Brandt og så dele fra flyet. Aage Snedker lavede interview med McCormack og med Carl A. Groosbeck

Samsø Vin Syndikat

Samsø Vinsyndikat
Alle besøgende er meget velkommen til at vandre en tur i vinmarken, og ved åben vinmark få en smagsprøve af de forskellige produkter. Samsø Vin Syndikat er også at finde på Samsø Råvarefestival.

Kanhavekanalen, Kanhave, Samsø, Denmark

Kanhavekanalen var en gravet kanal, der i germansk jernalder blev anlagt på tværs af den smalle landtange der forbinder nordøen og sydøen på Samsø på langtangens smalleste sted fra Mårup Vig i vest til Stavns Fjord i øst

Ballebjerg bakke

Ballebjerg er den højeste bakke i Nordby Bakker på Nordsamsø, der med sine 64 moh. er Samsøs højeste punkt. I 1920 blev opførte sognerådsformand og gårdejer Morten Madsen et lille ittejabtet observationstårn for sine egne penge. Inde i tårnet er en lille udstilling om stedets historie
Ballebjerg er med sine flotte 64 meter Samsøs højeste punkt. Fra Nordby fører en vej mod vest, og du kan herfra nyde udsigten over Tunø og videre til Aarhus i det fjerne. Her er særlig smukt ved solnedgangstid.

Mod øst kan kan du se småøerne Kyholm, Lindholm, Rumpen og Vejrø mod Sjælland.

I 1920 blev Ballebjergs udsigtstårn opført. I dag ejes området af Nordby Borgerforening, som vedligeholder tårnet og sørger for, at bevoksningen bliver holdt nede.

Issehoved, Samsø, Denmark

Issehoved, 1, Samsø, Denmark

Rosendal v/ Niels C. Fabricius - Naturskønt sted

Issehoved, 53, 8305, Samsø, Denmark

Issehoved P-plads - Herfra går man til spidsen af Samsø

Samsø Labyrinten

Labyrinten på Samsø er Verdens største. Den blev anlagt i 2000 og dækker et areal på 6 ha. Den samlede stilængde er på 5,4 km.
Labyrinten besøges af mere en 25.000 gæster om året.

Klokketårnet i Nordby

Ved Kæret, Nordby, Denmark

Gadekæret i Nordby, Meget idyllisk og hyggeligt gadekær.
Skal bare opleves, hvis du kommer på Samsø.

Samsø Bryghus

Åbningstid i oktober, Onsdag - lørdag 12-16

Cafe Brumville

Onsbjerg Hovedgade 21

Vestermarksvej, 26, Samsø, Denmark

Kaasen, Samsø, Denmark

Kaasen, Samsø, Denmark

Vesborg Fyr, Vesborg Fyr, Samsø, Denmark

Vestergade, 31, 8305, Samsø, Denmark

Strandvejen, Tranebjerg, Denmark

Leave a comment
Delete this tour?
 
No
 
Yes
Upgrade to
PRO
Ride your dream
tours with Tourstart
  • Download to GPS 

  • Navigate using the Android app 

  • Navigate using the iPhone app 

USD 29
each
PER YEAR
more...
You are recommended to update to the latest version of Internet Explorer.
To assure all functions on Tourstart are working correct, we recommend you to upgrade your browser, or use one of the other browsers: